Comunitatea Cuza Voda
Un grup de cca.40-50 de membrii din Comunitatea Labirint s-a mutat si amenajat spatiul comunitatii din strada Olimpului nr. 46.
Dupa amenajarile facute, proprietarul a solicitat Bisericii cumpararea imobilului, insa intrucat posibilitatile financiare erau reduse si nu s-a putut ajunge la o intelegere in privinta cumpararii, membrii au trebuit sa revina in Comunitatea Labirint.
In anii 1938-1939 membrii din perimetrul Serban Voda – Splaiul Independentei s-au mutat intr-un imobil de pe strada Elena Cuza nr. 64, in acest imobil functionand comunitatea si locuintele pentru colportori. In acest imobil a locuit temporar si Petre P. Paulini, primul presedinte organizator al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.
In anul 1978 “un suflet mare”, care s-a numit Stefan Popa, cunoscut pentru sacrificiile sale in timpul de restriste al Bisericii, a donat acesteia imobilul din strada Cuza Voda nr. 141A. El a contribuit la ridicarea cladirii de la Albesti – Teleorman, Merigoala, Vedea sau Plopi Beuca precum si la impartirea de literatura si Biblii prin multe comunitati din tara. In acest fel, Stefan Popa si un grup de membrii din mai multe comunitati au folosit o tiparnita (˜tipografie rudimentara) in subsolul cladirii unde copiau carti ale Spiritului Profetic si studii biblice pe care le plasau oamenilor de incredere, procurand in acest fel bani pentru amenajarea comunitatii.
Intr-un mod cu totul minunat, Dumnezeu a condus si calauzit lucrarea inceputa, chiar si cu cei mai umili credinciosi. Astfel, Nelia Antonescu, o sora invalida, care se deplasa in carucior, a dat primele caramizi pentru a se construi aceasta Casa de Rugaciune.
Cu o documentatie sumara facuta de I.T Bujor, pastor technician, s-au procurat o serie de materiale necesare inceperii amenajarii din perioada respectiva. In acest spatiu s-a amenajat primul nucleu al comunitatii Cuza Voda. Lucrarea s-a terminat in toamna anului 1984, la cele necesare contribuind si Faluvegy Desideriu, cu scaunele oferite de la comunitatea Bellu, membrii comunitatii executand platforma pentru amvon si amvonul.
In acest fel comunitatea isi incepe activitatea in luna decembrie, la inceputul saptamanii de rugaciune, cu 12 persoane, avand ca pastor pe Stefan Albulescu. Stefan Popa nu mai era in viata, dar a nutrit “gandul vesniciei” cu care a incheiat usor si lin viata.
Dupa 1990, in noile conditii s-a trecut la o amenajare radicala a unui spatiu de cult adevarat. La aceasta a contribuit si adaugarea unui spatiu in spatele celui existent. In decembrie 1996 s-a facut actul de donatie de catre Masca Madry.
Pastori care au slujit in biserica Cuza Voda au fost: Beniamin Rosca, Claudiu Goran, Cornel Roman, Cornel Toma, Desideriu Faluvegi, Gabriel Vasilescu, Liviu David, Lucian Cristescu, Pavel Nita, Sorin Goleanu, Teodor Niculescu, Vasile Cojea si altii.